Εμπειρίες

Η περιοχή προσφέρεται για δραστηριότητες όλο το χρόνο

Πεζοπορία

Για να γνωρίσεις μια περιοχή πρέπει να την περπατήσεις.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως και στην Μάνη η επικοινωνία γινόταν μέσα από μονοπάτια που ένωναν τα χωριά μεταξύ τους. Κάντε αξέχαστες περιπατητικές διαδρομές στη Μάνη για να μαγευτείτε από το φυσικό τοπίο. Θαυμάστε τα σκαρφαλωμένα σε απότομους γκρεμούς πυργόσπιτα και τη μαγευτική θέα στη θάλασσα από ψηλά. Ακόμη, οδηγηθείτε άλλοτε σε μεσαιωνικά ή βυζαντινά κάστρα και άλλοτε σε φαράγγια ή σπηλιές. Η περιοχή διαθέτει πολλές ομορφιές.Γι' αυτό το λόγο, συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες, τους χάρτες με τις διαδρομές και τα μονοπάτια που χρειαζόσαστε για να τις απολαύσετε. Εν ολίγοις, υπάρχουν περίπου 32 πεζοπορικές διαδρομές που καλύπτουν όλους τους περιπατητές!

Ιππασία

Μάθετε ιππασία στη φύση της Μάνης.

Ιππασία και επίσκεψη στο παραδοσιακό Μουσείο του Ιππικού Ομίλου. Μια καταπληκτική ευκαιρία για ολόκληρη την οικογένεια ή για μια παρέα φίλων. Απολαύστε όμορφες χαλαρές βόλτες πάντα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών.

Θαλάσσια σπορ

Ιδανική πρόταση που συνδυάζει στιγμές χαλάρωσης και θαλάσσιες
δραστηριότητες αναψυχής, με φόντο την άγρια ομορφιά της Λακωνικής Μάνης.
*Περιήγηση με σκάφος στη Μάνη
*Θαλάσσια σπορ από οργανωμένη σχολή
*Μαθήματα κατάδυσης.

Φαράγγια

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας η Μάνη είναι ιδανική.

Διασχίστε το φαράγγι του Μυλολάγκαδου περίπου 4χλμ. για να φτάσετε στη ψηλότερη κορυφή του όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγίας. Επιπλέον, περνώντας μέσα από το δάσος της Βασιλικής μπορείτε να κάνετε αναρρίχηση στον Ταϋγετο και να φτάσετε στη ψηλότερη κορυφή του όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Ψάρεμα

Μπορείτε να ψαρέψετε με καλάμι ή πετονιά σε πολλές ακτές.

Οι ακτές της Μάνης είναι ιδανικές για ερασιτεχνικό ψάρεμα, ψαροντούφεκο και εξερεύνηση του βυθού.

Προτεινόμενες διαδρομές στην Μάνη

Το Ακρολίθι είναι χτισμένο σε τέτοιο σημείο ώστε να αποτελέσει το ιδανικό ορμητήριο για να πραγματοποιήσετε πολλές εκδρομές. Επίσης, προσφέρει δραστηριότητες για όλες τις προτιμήσεις ώστε να γνωρίσετε ευχάριστα την ευρύτερη περιοχή τόσο της Μεσσηνιακής όσο και της Λακωνικής Μάνης. Είμαστε πάντα εδώ να σας βοηθήσουμε και να σας δώσουμε την πληροφόρηση που χρειάζεστε με χάρτες, βιβλία αλλά και υλικό που έχουμε συγκεντρώσει για να ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σας. Μια ολοκληρωμένη εικόνα για όλα τα αξιοθέατα της περιοχής μας, έτσι ώστε η διαμονή σας στην Μάνη να σας αφήσει μια ιστορική επίγευση.