Διαμονή

Μεταξύ ουρανού και θάλασσας.... ο πύργος σας για μια αξέχαστη εμπειρία.

Βίκα

Άνεση και χαλάρωση!

Η στάμνα. Προέρχεται από το αρχαίο βίκος. Σε μια περιοχή όπως η Μάνη δύσκολη στην καθημερινότητα της οι Μανιάτες για να μπορούν να μεταφέρουν, να αποθηκεύουν αλλά και για να συντηρούν τα τροφιμά τους.

Πλουμί

Άνεση και χαλάρωση!

Κεντητό στολίδι, παραδοσιακό εργόχειρο.Η τέχνη των κεντημάτων στην Μάνη ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των γυναικών οι οποίες με τα λιγοστά υλικά που είχαν δημιουργούσαν κομμάτια πραγματικά μοναδικά.

Καζίκα

Άνεση και χαλάρωση!

Καζίκες είναι ψηλά φυτά με εύθραστο ξυλώδη κορμό όπου τα παιδιά τα κόβανε και παίζανε καθώς πήγαιναν για το χωράφι.

Κάμαρι

Άνεση και χαλάρωση!

Δωμάτιο του σπιτιού ή εξοχικό οίκημα χτισμένο πάντα από το άφθονο υλικό της Μάνης,την πέτρα,στολισμένο με περίτεχνα σχέδια ,φουρούσιακαι καμάρες.

Βρουλέα

Άνεση και χαλάρωση!

Οι μανιάτες τις ζεστές μέρες του θέρου έπρεπε κάπως να προστατευθούν από τον καυτό ήλιο γι’αυτό και έπλεκαν τις βρουλέες ,μεγάλα πλατύγυρα καπέλα φτιαγμένα από χοντρό χόρτο της περιοχής.

Πελένα

Άνεση και χαλάρωση!

Μέσα σε ένα τετράγωνο ύφασμα, οι μανιάτες δίπλωναν ψωμί και ελιές όταν έφευγαν το πρωί για τις δουλειές τους στα χωράφια, ώστε στο διάλλειμα από την κοπιαστική δουλειά να έχουν κάτι για φαγητό.

Λιμένι

Άνεση και χαλάρωση!

Επίγειος παράδεισος, ικανός να εντυπωσιάσει τον κάθε του επισκέπτη και να τον παρασύρει σε μία ξεχωριστή εμπειρία, όλους τους μήνες τους έτους.

Μανιάτισσα

Άνεση και χαλάρωση!

Στη κορφή, το δωμάτιο που αγναντεύει από ψηλά είναι αφιερωμένο στην Μανιάτισσα και δεν είναι τυχαίο.

Ελιά

Άνεση και χαλάρωση!

Τίποτα δεν είναι τυχαία διαλεγμένο .Το δωμάτιο αυτό είναι αφιερωμένο στην Ελιά. Το δέντρο που οι Μανιάτες έχουν στο σκληρά πέτρινα εδάφη τους ,αυτό που μαζί με τις φραγκοσυκιές συναντάτε στο νότιο μέρος της . Η ελιά είναι σύμβολο ειρήνης, γονιμότητας, σοφίας, ευφορίας, ευημερίας.

Πετρόμπεης

Άνεση και χαλάρωση!

Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης οπλαρχηγός και ένας εκ των πρωτεργατών της επανάστασης του 1821. Σήμερα στο Λιμένι υπάρχει ακόμη το Παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο και τα τοξωτά ανοίγματα, που μαρτυρά την αίγλη της οικογένειας.

Θέμα του ξενοδοχείου

Το θέμα του ξενοδόχειου ειναι η Μάνη γι’αυτό και το κάθε δωμάτιο στήθηκε σύμφωνα με λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται ή που τείνουν να χαθούν από το λεξιλόγιο του τόπου και των σκληροτράχηλων ανθρώπων της Μάνης, αντιπροσωπεύοντας μια πρόσκληση και συνάμα μια πρόκληση για τον ταξιδιώτη για να γνωρίσει τον τόπο μας. Έτσι λοιπόν μέσω του κάθε δωματίου, θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε στον κάθε ταξιδιώτη που μένει σ΄ αυτό στοιχεία από την ιστορία ,την ιδιαιτερότητα , τις φυσικές ομορφιές ,τα αξιοθέατα της Μάνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ